Baja – 2015. június 2.

Helyszín: Baja, Szentháromság tér 3. Bácskai Kultúrpalota
Időpont: 2015. június 2. (kedd)

10:00 Köszöntő

Zsigó Róbert, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, Földművelésügyi Minisztérium

10:10 A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételei

Németh Jánosné, élelmiszerbiztonsági felügyelő, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály

10:35 Az élelmiszerek jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információk

Szegedyné Fricz Ágnes, főosztályvezető-helyettes, Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

10:55 Helyi termelői piac nyitásával, üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalók

Élelmiszer értékesítés feltételei a helyi termelői piacon

Németh Jánosné, élelmiszerbiztonsági felügyelő, NÉBIH

11:15 Kérdések az előadókhoz

11:25 Szünet – büfé

12:00 Hogyan védjük termékeinket? Az eredetvédelem és a védjegyek jelentősége

Kókai-Kunné Dr. Szabó Ágnes, főosztályvezető, Földművelésügyi Minisztérium, Eredetvédelmi Főosztály

A Hagyományok-Ízek-Régiók  (HÍR) védjegy program a hagyományos termékek piacra jutása érdekében

Pallóné Dr. Kisérdi Imola, osztályvezető, Földművelésügyi Minisztérium, Eredetvédelmi Főosztály

12:30 Adózással kapcsolatos általános információk

Nagy Péter, szakkordinátor, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóság

13:00 Kerekasztal beszélgetés, kérdések – válaszok

– Almádi Krisztina, szakmai igazgató, EMKA (Nánási Portéka, Bácskai Becses)

– Turi Tibor, tanműhelyvezető, gyakorlati oktatásvezető, Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium

– Kispál-Benák Brigitta, üzemvezető helyettes, Madarasi Pálinkaház

 

Oszd meg: