Hatvan – 2015. május 19.

Helyszín: Hatvan, Kossuth tér 24. Grassalkovich Művelődési Ház
Időpont: 2015. május 19. (kedd)

10:00 Köszöntő

10:10 A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételei

Németh Jánosné, élelmiszerbiztonsági felügyelő, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály

10:35 Az élelmiszerek jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információk

Dömölki Marianna, minőségügyi szakreferens, Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

10:55 Helyi termelői piac nyitásával, üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalók

Kontur Tamás, vidék- és térségfejlesztési szakreferens, Földművelésügyi Minisztérium, Agrárfejlesztési Főosztály

11:05 Élelmiszer értékesítés feltételei a helyi termelői piacon

Németh Jánosné, élelmiszerbiztonsági felügyelő, NÉBIH

11:15 Kérdések az előadókhoz

11:25 Szünet – büfé

12:00 Hogyan védjük termékeinket? Az eredetvédelem és a védjegyek jelentősége

Kókai-Kunné Dr. Szabó Ágnes, főosztályvezető, Földművelésügyi Minisztérium, Eredetvédelmi Főosztály

A Hagyományok-Ízek-Régiók  (HÍR) védjegy program a hagyományos termékek piacra jutása érdekében

Pallóné Dr. Kisérdi Imola, osztályvezető, Földművelésügyi Minisztérium, Eredetvédelmi Főosztály

12:30 Adózással kapcsolatos általános információk

Zákány-Rácz Márton, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóság

13:00 Kerekasztal beszélgetés, kérdések – válaszok

– Szecskő Tamás, Mátrai Kézműves Borászkör,

– Sánta Judit, tulajdonos, Nagyrédei Kecskefarm – HÍR védjegyes termelő

Oszd meg: