Sümeg – 2015. május 7.

 

Helyszín: Sümeg, Széchenyi Gy. u. 9-11. Kisfaludy Sándor Művelődési Központ és Könyvtár
Időpont: 2015. május 7. (csütörtök)

 

10:00 Köszöntő

10:10 A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételei

Hosoff Anita, állatorvos ügyintéző, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály

10:35 Az élelmiszerek jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információk

Dömölki Marianna, minőségügyi szakreferens, Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

10:55 Helyi termelői piac nyitásával, üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalók

Kontur Tamás, vidék- és térségfejlesztési szakreferens, Földművelésügyi Minisztérium, Agrárfejlesztési Főosztály

11:05 Élelmiszer értékesítés feltételei a helyi termelői piacon

Hosoff Anita, állatorvos ügyintéző, NÉBIH

11:15 Kérdések az előadókhoz

 

11:25 Szünet – büfé

 

12:00 Hogyan védjük termékeinket? Az eredetvédelem és a védjegyek jelentősége

A Hagyományok-Ízek-Régiók  (HÍR) védjegy program a hagyományos termékek piacra jutása érdekében

Kókai-Kunné Dr. Szabó Ágnes, főosztályvezető, Földművelésügyi Minisztérium, Eredetvédelmi Főosztály

12:30 Adózással kapcsolatos általános információk

Wallerné Fuit Anikó, osztályvezető, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Közép-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

13:00 Kerekasztal beszélgetés, kérdések- válaszok

– Szabados Zsuzsanna, elnök, Éltető Balaton-felvidékért Egyesület

– Nardai Anita, rendfő, Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

– Ware Borbála, elnök, Közép-dunántúli Biokultúra Egyesület

– Keszthelyi Eníd, tulajdonos, Levendula Porta

Oszd meg: