Szeged – 2015. április 21.

 

Helyszín: Szeged, Rákóczi tér 1., Megyei Önkormányzat Hivatal
Időpont: 2015. április 21. (kedd)

 

10:00 Köszöntő

Kakas Béla, Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke

Laszlovszky Gábor, Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztály főosztályvezetője

10:05 A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételei

Dr. Dóczy Katalin, osztályvezető, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály

10:30 Az élelmiszerek jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információk

Szegedyné Fricz Ágnes, főosztályvezető-helyettes, Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

10:55 Helyi termelői piac nyitásával, üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalók

Kontur Tamás, vidék- és térségfejlesztési szakreferens, Földművelésügyi Minisztérium, Agrárfejlesztési Főosztály

11:10 Élelmiszer értékesítés feltételei a helyi termelői piacon

Dr. Dóczy Katalin, osztályvezető, NÉBIH

 

11:25 Szünet – büfé

 

12:00 Hogyan védjük termékeinket? Az eredetvédelem és a védjegyek jelentősége

Kókai-Kunné dr. Szabó Ágnes Katalin, főosztályvezető, Földművelésügyi Minisztérium, Eredetvédelmi Főosztály

12:15 A Hagyományok-Ízek-Régiók  (HÍR) védjegy program a hagyományos termékek piacra jutása érdekében  

Dr. Pallóné dr. Kisérdi Imola, osztályvezető, Földművelésügyi Minisztérium, Eredetvédelmi Főosztály

12:30 Adózással kapcsolatos általános információk

Dr. Szabó Péter, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóság

12:55 Kerekasztal beszélgetés, kérdések- válaszok

Helyi jó példák bemutatkozása:

– Molnár Anita – Parikamolnár Kft.
– Szél Imre – Szőregi Virág – Dísznövény ÁFÉSZ
– Bánffi István – BÁNFFI & BÁNFFI Kft.
– Szabó Zoltán – NAK Nonprofit Kft.

Oszd meg: