Szob – 2015. május 12.

Helyszín: Szob, Árpád utca 17. József Attila Művelődési Ház és Szabadidős Központ
Időpont: 2015. május 12. (kedd)

 

10:00 Köszöntő

10:10 A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételei

Dóczy Katalin, osztályvezető, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály

10:35 Az élelmiszerek jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információk

Kuti Beatrix, minőségügyi szakreferens, Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

10:55 Helyi termelői piac nyitásával, üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalók

Kontur Tamás, vidék- és térségfejlesztési szakreferens, Földművelésügyi Minisztérium, Agrárfejlesztési Főosztály

11:05 Élelmiszer értékesítés feltételei a helyi termelői piacon

Dóczy Katalin, osztályvezető, NÉBIH

11:15 Kérdések az előadókhoz

11:25 Szünet – büfé

12:00 Hogyan védjük termékeinket? Az eredetvédelem és a védjegyek jelentősége

Kókai-Kunné Dr. Szabó Ágnes, főosztályvezető, Földművelésügyi Minisztérium, Eredetvédelmi Főosztály

A Hagyományok-Ízek-Régiók  (HÍR) védjegy program a hagyományos termékek piacra jutása érdekében

Pallóné Dr. Kisérdi Imola, osztályvezető, Földművelésügyi Minisztérium, Eredetvédelmi Főosztály

12:30 Adózással kapcsolatos általános információk

Baranyiné Gácsi Erzsébet, Dr. Csobáncy Péter
Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóság

13:00 Kerekasztal beszélgetés, kérdések- válaszok

– Neubauerné Szatmári Zsuzsa, munkaszervezet vezető, Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület

– Botos Anikó, programszervező, Mozgó Piac

– Halász Ferenc, kommunikációs referens, Duna-Ipoly Nemzeti Park

– Konczili Anna, Duna-Ipoly Nemzeti Park védjegyes termelő

– Fehér Ilona, Kalász Tészta, HÍR védjegyes termelő

Oszd meg: