Helyi termék éve 2015

A világ számos pontjához hasonlóan a magyar vásárlók körében is egyre nagyobb az érdeklődés a helyben termelt, helyben készült termékek iránt. A termelői piacok és a helyi termék-védjegyek száma az elmúlt években jelentősen gyarapodott, kedveltségük is nőtt. Ma már a magyar fogyasztók háromnegyede tartja fontosnak, hogy a lakóhelye közelében állítsák elő azt az élelmiszert, amelyet önmaga és családja számára megvásárol. Ugyanakkor a helyi piacokon árusított termékekkel kapcsolatban, szinte minden második vásárló bizalmatlan. Ahhoz, hogy a helyi termékek valóban sikeresek legyenek, olyan komplex programra van szükség, amelynek segítségével tovább nő a bizalom és erősödik a kapcsolat a megbízható termelők és a kellő információkat birtokló, tudatos vásárlók között.

A Helyi termék éve 2015 program célja, hogy a vásárlókat megismertesse a helyi termékekkel, azok előnyeivel, ezen keresztül pedig a fogyasztók közvetlen kapcsolatba kerülhessenek a termelőkkel. A program önálló honlappal kívánja elősegíteni, hogy – a tudáscentrum-szerepet felvállalva – a termelők még felelősségteljesebbé, a vásárlók pedig még tudatosabbakká váljanak.
A www.helyboljobb.hu folyamatosan frissülő weboldalon Ön is megtalál minden hasznos információt a helyi termékekkel kapcsolatban. Olvashat a helyi termékek előnyeiről és az éves programsorozatról; informálódhat a védjegyekről; termelői piacokat kereshet és kérdéseket is feltehet, amelyekre az adott terület szakemberei válaszolnak majd.

 

Helyi termék éve 2015 programsorozat

  • oktatás/ismeretterjesztés
  • országos szakmai fórumok
  • családi és gyermekprogramok
  • kiállítások, vásárok, fesztiválok
  • piacok
  • online tanácsadás

A program aktuális részletei folyamatosan frissülnek.